Hierbij de nieuwsbrief van de maand maart. Buiten is het lekker weer en de kinderen spelen met veel plezier. De bomen en struiken krijgen weer blaadjes. Een nieuw seizoen staat voor de deur. Terwijl er veel spanningen zijn op het wereldtoneel, gaat de natuur haar gang. De Schepper onderhoudt de aarde. Laten we deze les toch meenemen, dat de Heere boven alle dingen staat.


Leerlingen uit Oekraine
Zoals u ongetwijfeld hebt vernomen zijn er vluchtelingen uit Oekraine gevestigd in Elspeet. Binnen de kerkelijke gemeenten wordt er veel werk verzet om deze mensen te begeleiden in Nederland. Allerhande activiteiten worden georganiseerd. Vanuit het kernteam alsook de gemeente Nunspeet is ons gevraagd een plan op te stellen om onderwijs te bieden. Wij zullen u op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.


Jubileum
De datum van het 75-jarig jubileum komt steeds dichterbij. De jubileumcommissie is samen met de activiteitencommissie enorm druk met de voorbereidingen. Maandag 25 en dinsdag 26 april staat in het teken van dit jubileum.


Verkeersexamen
Komende week hoopt groep 7 theoretisch verkeersexamen te hebben. De klas heeft er hard voor geoefend. We hopen dat ze allemaal hun diploma ontvangen om zich veilig in het verkeer te kunnen bewegen.


Aanmelding nieuwe leerlingen
We hebben de aanmeldingsavond achter de rug. Het lijkt erop dat het een mooi klasje wordt! Indien u niet in de gelegenheid was, kunt u alsnog aanmelden. Geef maar een seintje.


Ter opscherping
Dit schooljaar staan de kleuren in de Bijbel centraal. Dit keer de kleur groen.
Welke betekenis heeft de kleur groen in de Bijbel? Wel, we mogen zeggen dat in de Heilige Schrift groen de kleur is van het leven. Dat ligt eigenlijk voor de hand. Voor groeien staat in de Bijbel soms letterlijk 'groenen'. Iets wat groeit moet leven, anders kan het niet groeien. De symboliek van deze kleur heeft ook twee zijden. Een positieve en een negatieve zijde de positieve zijde is dat Gods kinderen vergeleken worden bij een groene olijfboom. Die groene olijfboom is een teken van het eeuwige leven, zoals de olie van de olijfboom ziet op de olie van de Heilige Geest. De rechtvaardige is als een groene olijfboom. Maar de goddelozen
worden ook vergeleken bij een groene inlandse boom. Ook de goddeloze zoekt zich te handhaven. Groen is in de Heilige Schrift de kleur van de mens. De kleur van het menselijk leven. Van een heel volk ook. Maar daarin is groen ook tegelijkertijd de kleur van de kortstondigheid van het leven. Want de groene kleur kan zo snel veranderen. Groen kan geel worden. Gras kan hooi worden. Dat kan in het Oosten heel snel gaan. 's Morgens wordt het afgesneden en het verdort. 's Avonds zien we de groene kleur al bijna niet meer. Zo is het ook met het menselijk leven.


Uit: Ds. A. Schot; Sprekende kleuren, uitgeverij De Banier, Apeldoorn 2019, blz. 75


Voor alle genoemde data geldt: D.v.